Massage, manuell terapi

"Idag konstaterar forskare världen över att massage, p g a dess specifika tryck, systematiska manipulation och töjning av kroppens vävnader, framförallt på muskler, blodkärl, nerver och hud, påverkar det autonoma nervsystemet vilket sedan reflexmässigt ökar blodcirkulationen, hormonet oxytocin frigörs och musklernas spänningsgrad minskar samtidigt som koncentrationsförmågan ökar och immunförsvaret stärks."

Regelbundna besök krävs för att ta del av massagens positiva effekter. 

Läs mer om de olika behandlingsformerna

Massagens positiva effekter
  • Smärtlindring
  • Förbättrad cirkulation och muskelfunktion
  • Ökad rörlighet
  • Stärkt immunförsvar
  • Ökad koncentration
  • Avslappning och välbefinnande

Klassisk massage

Tekniken är djupgående och hjälper till att lösa upp spänningar och stelheter i muskulatur och bindväv. Massagen kan antingen vara i behandlande syfte för att avlägsna kroppsliga besvär eller i förebyggande syfte. Massagen kan lika väl ha en mer avslappnande inriktning om så önskas. Vi anpassar oss efter dina önskemål och behov. 

Tryck här för bokning och priser!

Idrottsmassage

Tekniken bygger på klassisk massage men är oftast mer kraftfull och djupgående vars primära mål är att ge möjlighet till en snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, att mjuka upp och förlänga vävnad, eller att förhindra ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. Utöver djup massage och töjningar inkluderas ofta triggerpunktsbehandling.

Vanligtvis är det högst fokus på de muskelgrupper din träningsform eller idrott belastar som mest. Du behöver inte vara en idrottare för att ha nytta av denna behandlingsform.


Tryck här för bokning och priser!

Medicinsk massageterapi

Har du smärta, begränsad rörlighet eller funktion i rörelseapparaten? Vill du ha hjälp att åtgärda samt få hjälp hur du ska arbeta i förebyggande syfte med problematiken? Då är detta tjänsten för dig!


Genom eventuell undersökning och tester är mitt mål att utreda och hitta den bakomliggande orsaken till problematiken. Det är vanligt förekommande att symtomen inte sitter där skadan är belägen.


Det kan gälla akuta problem som ryggskott och nackspärr eller mer långdragna belastningsskador, såsom smärta och värk i rygg/höft/knä/axlar/nacke, kroppshållnings problematik, huvudvärk etc.


Vi kombinerar massage, stretch, prehab/rehab och tränings-övningar för att förbättra problematiken. Rekommenderar flera besök för att skräddarsy en behandlingsplan efter dina förutsättningar och behov.


Tryck här för bokning och priser!

 

Hot Stone massage

I behandlingen kombineras klassisk massage med varma lavastenar. Värmen från de varma stenarna ger en effektiv verkan på musklerna och ger även en lugn och harmonisk känsla. Stenarna värms upp i ett vattenbad och masseras med mjuka rörelser på de punkter som behövs mjukas upp.


Tryck här för bokning och priser!

Kinesisk medicin/metoder

Gua sha/skrapmassage

Gua sha  har sitt ursprung i den kinesiska medicinen och har använts i tusentals år i Asien. Det är en effektiv teknik för att motverka och avlägsna stelhet, stressad/irriterad vävnad, inflammatoriska tillstånd och stagnationer i muskelvävnaden. Terapeuten använder verktyg likt bilden för att skrapa på huden och därmed aktivera en kraftig cirkulations ökning samt bortforsling av slaggprodukter i det behandlande området.

Vid behandling skapas eventuellt en kraftig hudrodnad som försvinner inom 2-4 dagar, högst individuellt.

Tryck här för bokning och priser!


Koppning

Koppning är en djupgående massage för muskler och bindväv. Kopparna placeras på olika akupunktursområden beroende på vad som ska behandlas. Med hjälp av vakuum skapas ett undertryck som främjar blod - och lymfcirkulationen, likaså minskar muskelspänningar och smärta.

Vid koppning uppstår oftast blåmärken, det är inget farligt och avlägsnas på ett par dagar.


Tryck här för bokning och priser!

Hoppas du har hittat den behandlingsformen som passar dig bäst!

Tryck nedanför för att boka din tid!